Social Icons

marți, 29 octombrie 2013

Patriotica

        Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul... Asa suna o veche si extrem de adevarata zicala romaneasca. Din pacate ea este si teribil de actuala. Pornind de la chestia asta marturisesc ca m-a izbit o scarba, vecina cu apoplexia, de neamul asta al nostru, cu toate apucaturile si odoarele lui... 
        Mi-e scarba de handicapatii ce modereaza emisiuni cretine la tv si care, in plus, nici nu stiu sa scrie. Si, da, aici ma refer la obsedatul de comploturi basiste, care rage la camera prefacandu-se ca vorbeste cu cineva. Invata, in pula mea, sa scrii, pe blogul tau mirobolant, si pe urma da-te pe caterinca vizavi de Mihai Bendeac, persoana care, intre noi fie vorba, indiferent de motivele plecarii de la trustul vietii, ramane mult peste tot ce ai putea sa reprezinti tu vreodata. 
         Si pentru ca ceea ce apare pe sticla ne caracterizeaza intreaga societate, adica mizerie si prostie in prime-time nu pe datorie, avem in fiecare zi prilejul de a intra in contact cu adevaratele valori ale acestui popor: betiv care canta, betiv care zbiara, cetatean in autobuz care pute de parca ar fi produsul unui laborator de arme biologice, tip mai bine imbracat decat mine care imi cere 2 lei sa ia lapte copilului, copil care imi cere 5 lei, individ care imi cere o tigara, un caine nemultumit de statutul comunitarilor, tipa care imi cere un ban si insista, si insista, si insista, alt individ care imi cere o tigara, o balena care pute, de data asta in tramvai... 
          Si cand ajungi acasa faci prostia sa deschizi televizorul si afli ca Guvernul a gasit fonduri pentru avionul demnitarilor... Iti aduci aminte ca bursa intarzie doua saptamani, din ratiuni administrative desigur, ba si salariul a avut perioade in care a intarziat o luna intreaga si nu poti decat sa te bucuri, vazand ca alesii sunt preocupati de ceva, ca au un tel - chit ca n-are nicio legatura cu ce te doare pe tine.
          
          Nici sa injur nu-mi mai vine. Romania s-a inecat cu propria voma, iar acum pluteste prin oceanul deziluziei, in deriva. Singura certitudine este decesul. Deces, nu moarte clinica!       


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu